Elias D’hooge Trio is de eerste B-Jazz 2023 finalist
Fotocredit Patrick Clerens ©

Elias D’hooge Trio is de eerste B-Jazz 2023 finalist

Afgelopen zaterdag streden vier Belgische bands tijdens de eerste voorronde om een finaleplaats in de B-Jazz International Contest 2023. Teddy’s Brain Drain, Mojo Jojo, Elias D’hooge Trio en Koala Swim (die last minute insprong voor Wajdi Riahi Trio wegens ziekte) speelden elk een straffe set in CC het SPOOR in Harelbeke. Geen gemakkelijke taak voor de jury, bestaande uit Maarten Weyler, Anneleen Boehme en Geert Decock. Elias D’hooge Trio is de eerste band die zich mag warm maken voor de finale tijdens Jazz in ’t Park in september. Proficiat!

Uit het verslag van de jury: “Een pianotrio: kan dat nog origineel zijn? De composities die heel prikkelend werken, soms heel klassiek aandoend en dan weer heel modern, samen met de talrijke ritmische variaties, de interactie en uitstekende communicatie tussen de leden van het trio, die de stukken heel goed kennen… Dit alles draagt bij tot een krachtige, originele set die je naar allerlei verschillende sferen brengt. Kortweg: het ideale slotconcert van een geslaagde avond.

De volgende voorronde vindt plaats op vrijdag 17 maart in 30CC/Stadsschouwburg tijdens Leuven Jazz. In de finale van donderdag 7 t.e.m. zaterdag 9 september nemen de twee Belgische winnaars van de voorrondes het nemen op tegen vier internationale acts.

Gerelateerde content