Le Caveau du Max

Le Caveau du Max

  • Adres : Avenue Emile Max 87, 1030 Schaerbeek, Belgique

Deuren open - 19:15

Italiaans buffet (all you can eat) - 19.30 uur

Concert in 2 delen - 20.30 uur

Op een steenworp afstand van de RTBF, de Os à Moelle en Theater 140 ligt de Caveau du Max. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze kleine jazzclub zijn toevlucht gevonden in de aangename gewelfde kelders van een uitstekend Sardijns restaurant: "Le Max".

De kelder had alleen een zeer aangename plaats kunnen blijven om van een voortreffelijk antipastibuffet te genieten, als Jean-Marie Hacquier er niet langs was gekomen, ongeveer elf jaar geleden.

Deze duivel van een man, journalist voor Jazz Hot en organisator van talrijke jazz evenementen in België en elders, stelde die dag voor aan Roberto Pintus en Antonio Piras, de eigenaars van het restaurant, om deze prachtige plek open te stellen voor jazz.

Het idee sprak hen aan en sindsdien heeft de Caveau du Max een goede reputatie verworven. Beter nog, twee jaar geleden werd de ruimte uitgebreid om nog beter te kunnen genieten van de verschillende groepen die één donderdagavond per maand de mooiste muziek komen brengen die er is: jazz.

De formule is eenvoudig en doeltreffend. Je komt rond 19.30 uur aan. U neemt de kleine trap die u in een intieme en warme kamer brengt met mooie zichtbare bakstenen. U geniet van de uitstekende gerechten die op een lange tafel zijn uitgespreid en om ongeveer 20.30 uur begint het concert. Dit alles voor ongeveer 27 euro.

Het is absoluut noodzakelijk te reserveren, want de 55 plaatsen zijn snel gevuld. Het zou jammer zijn deze kans te missen als u weet dat u in uitstekende omstandigheden en bijna akoestisch naar jazzmuzikanten zult kunnen luisteren, gaande van Philip Catherine tot Jean-Louis Rassinfosse, Herman Sandy, Jean Warland, Ben Sluijs, Roger Vanhaverbeke, Steve en Greg Houben, Pascal Mohy, Bart Defoort, Fred Delplancq, Quentin Liégeois, Jef Neve, Pascal Schumacher en vele anderen.

Hoewel eclectisch en open, maakt Jean-Marie er altijd een erezaak van om het programma toegankelijk te maken voor de oren van een soms ongeïnformeerd publiek. Het moet gezegd worden dat de clientèle hier een aangename mix is van amateurs en neofieten.

Ga naar beneden naar de Caveau, je zult alleen maar gelukkiger terugkomen.

(Jacques Prouvost, Jazz In België #68, oktober 2009)

Andere info