Théâtre de Liège

Théâtre de Liège

  • Adres : Théâtre de Liège, Place du Vingt Août, 4000 Liège, Belgique

Théâtre de Liège, Centre Scénique de la Fédération Wallonie-Bruxelles.

Naast deze titel draagt de instelling ook de naam Europees Centrum voor Theater en Choreografische Creatie, gezien haar missies van productie en verspreiding met lokale, regionale en internationale invloed op het gebied van theater en hedendaagse dans.

Sinds Serge Rangoni in 2004 aan het hoofd kwam te staan, heeft het instituut zich sterk ontwikkeld en presenteert het elk seizoen zo'n veertig voorstellingen, waaronder een tiental nieuwe producties.

Op het rijke en gevarieerde programma staan voorstellingen van grote Belgische en buitenlandse regisseurs en choreografen, acteurs van internationale faam (Isabelle Huppert, Mélanie Laurent, Emmanuelle Béart, Toni Servillo, Denis Podalydès, enz.) en opkomende artiesten, getuigen van de cultuur van vandaag en ambassadeurs van morgen.

Parallel met het "seizoensprogramma" laat het Théâtre de Liège om het jaar de stad Luik vibreren op het ritme van het festival Émulation, gewijd aan jonge Franstalige Belgische gezelschappen die met frisheid en (on)relevantie verschillende zalen in de stad innemen.

Aan dit panel van ontdekkingen is de internationale biënnale "Pays de Danses" toegevoegd, een reis langs alle vormen van internationale hedendaagse choreografische kunst (Batsheva Dance Company, Eun-Me Ahn Dance Company, Constanza Macras, Virgilio Sieni, Anne Teresa De Keersmaeker...).

De seizoenen worden ook onderbroken door twee andere belangrijke evenementen: het IMPACT Festival dat gewijd is aan de relatie tussen de podiumkunsten en de nieuwe technologieën met het oog op de samenwerking tussen de culturele, onderzoeks-, opleidings- en bedrijfssectoren (het Théâtre de Liège heeft ook een Club van partnerbedrijven (17) die de artistieke en educatieve ontwikkeling van de instelling ondersteunen); het Corps de Textes Festival...

Andere info