W.E.R.F. records

W.E.R.F. records

Wasted Energy Record Factory. Onder deze werktitel startten we anno 1993 een avontuur dat - tegen onze initiële verwachtingen in – tot op vandaag een essentiële rol speelt voor de vaderlandse jazzgeschiedenis. Wat aanvankelijk begon als een éénmalige ondersteuning aan de Brugse pianist Kris Defoort, groeide uit tot een gerenommeerd label, dat op vandaag (anno 2017) meer dan 250 muzikanten huisvest en de kaap van 150 titels heeft bereikt.

Gedurende de voorbije 25 jaar investeerden we in en boden kansen aan Belgisch jazztalent. Verschillende piepjonge jazzmuzikanten groeiden zo samen met ons uit tot gevestigde waarden in het landschap. Een blik op de schier oneindige lijst aan muzikanten die reeds op ons label verschenen, leest als een encyclopedisch overzicht van de Belgische jazz tussen 1993-2018.

Dankzij de financiële ondersteuning van de Vlaamse Gemeenschap kunnen we vandaag die belangrijke ondersteunende rol blijven spelen en zo – wars van elke commerciële toegift op de artistieke identiteit en integriteit van ons label en onze muzikanten – mee de toekomst verzekeren van onze geliefde Belgische jazzscene. Een scene die bol staat van creatief vernuft en lef, experiment en fundament.

Onze catalogus poogt dan ook de neerslag te zijn van dit kleurrijke lappendeken dat onze vaderlandse jazz is.

W.E.R.F. records maakt deel uit van kunstencentrum KAAP