Hypnote Records

Hypnote Records

  • Adres : Chaussée de Louvain 193a-195, 1210 Saint-Josse-ten-Noode, Belgique
  • Manager : Giuseppe Millaci

HYPNOTE RECORDS ASBL

Het onafhankelijke label Hypnote Records werd in 2016 opgericht door contrabassist Giuseppe Millaci en geluidstechnicus Jonas Verrijdt om een leemte op te vullen in de jazzscene in Wallonië en Brussel. 

Haar hoofdactiviteit is muziekproductie. Ruimdenkendheid, introspectie, een voorliefde voor creatie en verfijning, gecombineerd met het talent, de dynamiek en de zeer persoonlijke universums van elke artiest bepalen de identiteit van het label.

Haar beleid is erop gericht de kunstenaars te volgen en te helpen bij hun ontwikkeling en hen in staat te stellen de artistieke controle over hun werken te behouden.

In 2017 werd Hypnote Records lid van SIMIM, de beheersmaatschappij voor rechten van muziekproducenten.

In september van datzelfde jaar lanceerde het label zijn catalogus met 3 nieuwe albums en produceerde artiesten uit de Belgische en internationale jazzscene met de hulp van crowdfunding. Sinds 2018 is het label een erkende operator van de Federatie Wallonië-Brussel.

Vandaag wordt de catalogus van Hypnote Records wereldwijd verdeeld door één van de grootste onafhankelijke fysieke verdelers in de Verenigde Staten "Alliance Entertainment" en in Frankrijk door Inouïe Distribution of l'Autre Distribution.