The Gallands

The Gallands

"The Gallands" is een gloednieuw project met een vader (Stéphane Galland) op drums en een zoon (Elvin Galland) op keyboards.

Door de opsluitingsmaatregelen in hun land vonden vader en zoon voor het eerst de tijd en de ideale gelegenheid om samen muziek te maken en op te nemen. Het resultaat is een mix van twee enorme, brede en rijke muzikale werelden die samensmelten tot een uniek geluid dat Hip-Hop, Jazz, R'n'B, Electro, Pop, Breakbeat en Funk mixt. 

Hun repertoire van originelen wordt gevoed door wat zij het leukst vinden: Groove, trippy akkoordenschema's, een mix van akoestische en elektronische geluiden, knallende en energieke ritmes en filmische sferen.
Doe alsof je thuis bent.

Stéphane Galland drumt al zijn hele leven en toert wereldwijd met de meest gedurfde projecten, waaronder het in België gevestigde trio dat hij in 1992 mede oprichtte, Aka Moon, dat nu wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke jazzbands in Europa van de laatste decennia. Samen hebben ze meer dan 25 abums uitgebracht, en werken ze samen met artiesten van alle horizonten zoals Oumou Sangare (Mali), Meshell Ndégéocello (VS), Toots Thielemans (België) Doudou Ndiaye Rose (Senegal), Umaylapuram K. Sivaraman (India), Arno (België), Mark Turner (USA), Joe Lovano (USA), Alain Platel (BE), Anne-teresa de Keersmaeker (BE), Zap Mama (BE), Philippe Boesmans (BE), DJ Grazzhoppa (BE) om er maar enkele te noemen. Stéphane speelde op vele Jazz albums, van traditionele muziek tot de meest avant-garde jazz, van abstract hedendaags tot groove. Hij drumde voor artiesten als Joe Zawinul Syndicate, Zap Mama, Ozark Henri, Novastar, Axelle Red, en is de laatste 6 jaar de drummer bij Ibrahim Maalouf, inclusief samenwerkingen met artiesten als Marcus Miller, M, Aya, en vele anderen. Zijn interesse in ritme is zo groot dat hij nu een doctoraat doet over ritme aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en de VUB Universiteit. Hij doceert drums, ritme en ensemble aan hetzelfde conservatorium als aan het Conservatorium van Antwerpen, en geeft masterclasses wereldwijd.

Elvin Galland is toetsenist en producer. Hij studeerde klassieke piano en jazz bij Eric Legnini aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Samen met zijn tweelingzus Kayla wonnen ze enkele wedstrijden en kregen ze de kans om onmiddellijk live optredens te geven in prestigieuze zalen zoals Couleur Café, Esperanzah, Brussels Summer Festival, Jazz Marathon, Francofolies, Botanique, Studio 4 Flagey. Ze brachten een cover van Rihanna uit op Youtube die door meer dan 1 miljoen mensen werd bekeken in ongeveer een maand tijd. Elvin verdiepte ook zijn liefde voor Elektronische Muziek onder de naam Jim Henderson en bracht 3 EP's uit op "Mood family" voor de eerste, Playlabel voor de tweede en de laatste op Atmosphere Records met Stereoclip als producer. Elvin deed vervolgens een remix voor Yael Naïm en tekende bij twee gerenommeerde editors in Parijs: Anteprima Productions en Alter-K. De laatste tijd werkt hij samen met artiesten als Cats on Tress, Mustii, Manu Katché, Alice on the Roof, Juicy, Isadora, Le 77, Damso, Jean Jass, Peet Morgan.

Louise van den Heuvel studeerde in 2019 haar bachelorstudie jazz basgitaar cum laude af aan het conservatorium van Maastricht bij basdocenten Matthias Nowak en John Goldsby. Vanwege haar laatste bachelorconcert dat ze met haar band Supernova had gegeven kreeg ze de eer om genomineerd te worden voor de Henriette Hustinxprijs van 2019. Ook mocht ze als gekozen finalist Maastricht vertegenwoordigen bij de Conservatorium Talent Awards van 2019 in 's Hertogenbosch en stond ze in het Nederlandse jazzmagazine 'Jazzism'. In juli 2019 heeft ze ook de eer gehad om te hebben gespeeld op het ' North Sea Jazz' festival in Rotterdam, als onderdeel van het Fringe Orchestra onder leiding van Jesse Passenier. Ze is gespecialiseerd in en onderzoekt de vernieuwing van geluid door het mengen van moderne muziektechnologieën en effecten, en past deze toe op haar composities die hun wortels vinden in de moderne elektronische jazzscene. Ze won tweemaal de Maastricht Jazz Awards met de bands Small Medium (2017) en Dishwasher_ (2021). Met die laatste heeft ze ook opgetreden op Gent Jazz 2021, en won ze de BRIK Brussels Award. In België blijft ze haar moderne sound verkennen en speelt ze met artiesten als The Gallands, Bruno Vansina en Teun Verbruggen.

Elvin Galland (BE) - Sleutels

Stéphane Galland (BE) - Drums

Louise van den Heuvel (BE) - Bas