The Siu Lam Project

The Siu Lam Project

When Kung Fu meets Music

Toen Carlo Nardozza gevraagd werd om met een project aan het KLASH festival in Genk deel te nemen, stemde hij meteen toe. De voorwaarde? Een klash met kungfu. Voor The Siu Lam Project worden composities van Nardozza gecombineerd met bewegingen uit de eeuwenoude Chinese krijgskunst. Nardozza (trompet), Daniel Daemen (altsaxofoon), Christophe Devisscher (contrabas) en Daniel Jonkers (drums) delen het podium met kungfu 'masters' Sifu Wai-Lam Yip en Kau Lin Verbeemen. Een authentieke leeuwendans die teruggaat tot de Tang-dynastie (618-906), echo's van een oorlogsdrum en muziek gaan met elkaar in dialoog. Improvisatie en choreografie wisselen elkaar af.

Nardozza is ook zelf gebeten door kungfu. "Siu lam is Kantonees voor Shaolin, eeuwenoude kungfu die beoefend werd om het lichaam en de geest te versterken, te verenigen. Kungfu heeft me al veel geleerd. Mijn fascinatie startte enkele jaren geleden en is te vergelijken met de manier waarop muziek me zo lang geleden voor het eerst overrompelde."

In The Siu Lam Project krijgen kungfu en muziek een evenwaardige plaats op het podium. Dierlijke acrobatische bewegingen worden ondersteund en geprikkeld door live muziek. 'When Kung Fu meets Music' of hoe twee uiteenlopende werelden verrassend goed clashen. Een boeiende crossover die de uitdaging strijdvaardig aangaat.