Oker group

Oker group

OKER Group is ontstaan door een samenwerking tussen pianist Yves Salaets en contrabassist Jan Berendsen. Vanaf de eerste repetities in maart 2015 maken we in de eerste plaats muziek omdat we dat graag doen. Naast thuis oefenen of samen repeteren, willen we ook wel regelmatig optreden. En als we een publiek een mooie avond kunnen bezorgen, dan is onze bezigheid helemaal geslaagd. In het najaar 2017 ontstond een samenwerking met trompettist Marc Huynen en drummer Jeroen Truyen en OKER Group werd een kwartet. In het voorjaar 2018 maakten we een eerste CD ‘Always Searching for Beauty'.

De mogelijkheden voor een publiek zijn uitgebreid : we spelen voor zowel een ‘luisterpubliek', of als achtergrond voor een feest/receptie. Het repertoire kan aangepast worden naargelang de omstandigheden: van feestelijk uptempo swing tot een intiem concert met eigen klassieke melodieen. Het duo wordt al naargelang de gelegenheid aangevuld met drum, zang of een blaasinstrument.

De nadruk van onze muziek ligt op het spelen van eigen werk, doch ook de jazzstandards komen ruim aan bod. Dat resulteert in een combinatie van jazzy uptempo nummers en klassieke ballads. Oker's jazz is melodisch, lyrisch, zacht en doorgaans rustig.

Muzikanten

Albums