3Men & Sclavis
© Jens Tytgat

3Men & Sclavis

 De muzikale paden van accordeonist-bassist Kristof Roseeuw en accordeonist Philippe Thuriot kruisen elkaar al vele jaren. Ze toerden onder meer met de New Yorkse saxofonist Ellery Eskelin en met René Lussier, de vermaarde gitarist van Fred Frith's gitaar 4tet. Ze trokken muzikaal door Senegal en stonden in 2004 samen op het podium bij de culturele opening van de Olympische Spelen in Athene.

Ook speelden ze enkele jaren samen in het radioKUKAorkest, het kwartet dat Roseeuw op verzoek van KLARA (radio) samenstelde en waarmee hij twee seizoenen lang live muziek verzorgde voor het radioprogramma 'De Kunstkaravaan'.

Waar rook is, is vuur, en gaandeweg ontstond bij beide musici het verlangen naar een eigen ensemble. Roseeuw haalde drummer Teun Verbruggen erbij, bekend van Too Noisy Fish. Het werd een droomcombo !

Op Gent Jazz verwezenlijken 3Men & Sclavis een lang gekoesterde droom. Ze nodigen Louis Sclavis uit, de Franse topfiguur in de Europese impro-muziek en één van de eersten die jazz met Franse volksmuziek combineerde. 3Men & Sclavis is geboren.