Camille-Alban Spreng's ODIL
© Alexander Popelier

Camille-Alban Spreng's ODIL

ODIL is een Brusselse band voor jazz en geïmproviseerde muziek. Bandleider Camille-Alban Spreng wordt begeleid door de crème de la crème van de jonge Belgische jazz: saxofonisten Tom Bourgeois en Sam Comerford (1e prijs Avignon 2017), Geoffrey Fiorese op keyboards (Toots Thielemans Award 2017) en de Franse drummer Paul Berne (1e prijs Jazz à la Défense 2014). Met een breed scala aan invloeden (Jim Black, Tim Berne, Steve Lehman, Carla Bley) en de energie van een rockband bereikt hun muziek een breed publiek, van liefhebbers van geïmproviseerde muziek tot fans van wilde riffs. De band heeft drie albums uitgebracht: Something (QFTF, 2016), RESON feat. Leila Martial, Valentin Ceccaldi (QFTF, 2018) en Unheimlich feat. Nina Kortekaas (WERF Records, 2023).

Dit nieuwe album is geboren uit Camille-Alban's passie voor de auteurs van de Beat-generatie. Gesublimeerd door de stem van zangeres Nina Kortekaas (Noa Lee) worden gedichten van Allen Ginsberg op muziek gezet, met name 'White Shroud' en 'Pull My Daisy' (een echt symbolisch volkslied van de beweging, mede geschreven door Allen Ginsberg, Jack Kerouac en Neal Cassady). De teksten die Camille-Alban zelf schreef voor de rest van het album ademen dezelfde beatniksfeer.

Muzikanten

Albums

Nieuws

Het Belgische jazzlabel W.E.R.F. Records is ontstaan uit Kunstencentrum De Werf in Brugge. De naam van het label is een verwijzing naar de naam van het kunstencentrum en ook intern een afkorting voo...