Olivier Collette quartet

Olivier Collette quartet

Het repertoire van dit kwartet, tussen jazz en traditionele Indische muziek, bevindt zich halverwege Brazilië en India, met invloeden uit Afrika. De etnisch getinte stemmen mengen prachtig met de subtiele noten van de piano. Welkom in hun gekleurde, aangename en melodieuze wereld !

De pianist Olivier Collette ontdekt in 2012 de zangeres Raphaëlle Brochet via de radio, toen ze nog in Canada woonde. Hij is verbluft door haar talent en beslist om samen te werken. Hij contacteert haar niet meteen, maar tracht eerst het nodige budget bijeen te brengen om haar reis naar België te financieren. Maar een paar maanden later krijgt hij een bericht van Raphaëlle : ze wil hem graag ontmoeten om samen te werken. Een voorbestemde ontmoeting die zal leiden tot de release van een album in 2014, "7 Views Of A Secret".

Als leerling van Eric Legnini en Kenny Werner, behaalt de pianist Olivier Collette de Eerste Prijs op het Koninklijk Conservatorium van Brussel en een SABAM prijs voor de beste jazzcompositie (2004). Meer dan 15 jaar geleden, vormt hij zijn eerste kwartet waarmee hij in de voornaamste zalen van het land optreed. Gedurende zijn carrière krijgt hij de kans om met grote namen zoals de gitarist Philip Catherine, de saxofonist Steve Houben, de drummer Bruno Castelluci alsook de pianist Diederik Wissels te spelen. De muziek van Olivier Collette, poëtisch en kleurrijk, is getint met jazz, blues, klassieke muziek en wereldmuziek en neemt de luisteraar mee van de ene wereld naar de andere.

Raphaëlle Brochet, van Franse origine, studeerde intensief traditionele Indische muziek bij grote meesters zoals Sarada Thota en David Nelson in India maar ook in de Verenigde Staten op de Wesleyan University bij onder meer Anthony Braxton. Met haar golvende stem, mengt ze perfect jazz met Carnatische zang uit Zuid-India. Met een prachtige ritmische sectie gevormd door de contrabassist Philippe Aerts die op meer dan 60 albums verschijnt en met wereldbekende muzikanten speelde zoals Richard Galliano en Lee Konitz, vergezeld door de jonge talentvolle Matthias De Waele die een opleiding volgde in Antwerpen en New-York, is de osmose tussen de vier muzikanten perfect !