Jean-Paul Estiévenart trio

Jean-Paul Estiévenart trio

Onder de jongere generatie trompettisten, is Jean-Paul Estiévenart een nieuwsgierige, open en inventieve muzikant met een talent gekenmerkt door stijl en elegantie. Beloond door een Djando d'Or in 2006 en een Octave de la Musique in 2009 voor zijn project 4in1, wordt de Henegouwse trompettist al snel beschouwd als het boegbeeld van zijn generatie. Virtuoos is hij zeker, maar ook meer dan dat, hij is geraffineerd en precies. Een artiest die zijn risico's weet te beheersen, met improvisatievaardigheid en gevoeligheid die het publiek beetneemt en charmeert.

Voor zijn huidig project heeft de trompettist voor het trio zonder harmonisch instrument gekozen. Dit trio bevindt zich in het verlengde van de lange traditie van het pianoless trio, maar met een hedendaagse aanpak.Hij presenteert enkel originele thema's, allemaal gecomponeerd door Jean-Paul Estiévenart. Zijn muziek zet de klemtoon op de creativiteit van elke muzikant. Sam Gerstmans is een stevige contrabassist, zowel behendig als inventief, met een zeer akoestische en herkenbare sound. Hij is namelijk een icoon geworden van de Belgische jazz. Wat de drummer Antoine Pierre betreft, is zijn spel rijk en creatief en met een buitengewone muzikale intelligentie. Als jong maar reeds gevorderd talent en vaste drummer van Philip Catherine, is hij vandaag één van de meest gevraagde muzikanten.

Dit fantastisch repertoire biedt aan de muzikanten de ideale ruimte om het beste van hunzelf te geven en om samen subtiele, delicate of energieke landschappen te betreden.