Marjan Van Rompay Group

Marjan Van Rompay Group

Meisjes die voor de saxofoon vallen en het nachtelijke jazzcircuit induiken, zijn op één hand te tellen. Marjan Van Rompay is één van hen. Op haar tiende koos ze resoluut voor de saxofoon, het instrument dat haar spontaan naar de jazz leidde. Op haar achttiende trok Van Rompay naar het conservatorium, eerst naar Den Haag, dan Antwerpen. Sinds de beginjaren van haar muzikale studies componeert zij zelf muziek, die ze al in verschillende formaties speelde. De ambitie om een eigen band te leiden werd steeds sterker. Een week nadat zij afstudeerde als jazzsaxofonist, nam zij haar eerste album op: ‘Silhouette'. Een cd vol eigen composities en eigen arrangementen.

De muzikanten waarmee Marjan Van Rompay zich omringt, zijn niet de minste. Bram Weijters kennen we van Dez Mona en Hamster Axis of the one-click panther (op tournee met JazzLab Series in 2009). Ook Janos Bruneel, winnaar van de Sabamprijs Jong Talent 2011, tourde toen mee. Drummer Toon Van Dionant maakt dit selecte gezelschap compleet.
De composities van Marjan lijken Janos, Bram en Toon op het lijf geschreven: door de vele improvisaties heen heeft elk individu de vrijheid om de muziek te beïnvloeden. De alertheid die ze hiervoor ten toon spreiden garandeert een intense en spannende muzikale ervaring.