DelVitaGroup XL

DelVitaGroup XL

Sinds juni 2010 werkt de DelVitaGroup aan een nieuw project die in het najaar van 2013 het licht zal zien in de vorm van een CD.

Augustus 2010, de drang naar iets nieuws was groot en de gezamenlijke interesse in klassieke muziek prikkelde hen om op zoek te gaan naar een manier waarop ze hun kennis en ervaring van "jazz" spelen konden combineren met de invloeden uit de klassieke impressionistische muziek.

Dit lange en uitgebreide onderzoek leidde o.a. tot het eindwerk en thesis van Peter Delannoye die hoge ogen wierp bij vooraanstaande muzikanten en componisten omwille van de vernuftige wijze waarop hij de klassieke muziek en Jazz samenbracht.

Dit alles bracht hen op het idee om dieper te gaan graven in het rijke oeuvre van Belgische impressionistische componisten zoals Joseph Jongen, Lodewijk Mortelmans, ...

Om beide werelden zo getrouw mogelijk bij elkaar te brengen, werd gekozen om met een klassiek houtblazersensemble te werken. Dit biedt hen de mogelijkheid om, enerzijds het kleurenpalet van deze specifieke muziek zo trouw mogelijk te hanteren, anderzijds zorgt dit ook voor een compleet nieuwe invalshoek voor de DelVitaGroup. Deze uitgebreide bezetting geeft hen de kans om nieuwe klanken en instrumentencombinaties uit te proberen om vervolgens hun eigen spel opnieuw te gaan evalueren om teneinde een geheel eigen en unieke sound te bekomen.

De arrangementen werden niet enkel door de groepsleden gemaakt, maar ook door internationaal gerenommeerde arrangeurs zoals Carlos Azevedo (Portugal), Lode Mertens (België), Joppe Bestevaar, ... Kortom dit project geeft niet enkel de DelVitaGroup de kans om zich muzikaal te ontwikkelen. Het is ook trots om de rijke Belgische muzikale geschiedenis te gaan onderzoeken en deze op een unieke manier naar buiten te brengen om zodoende België naar de wereld te brengen en de wereld naar België. Dit alles d.m.v. een vredevolle kunstvorm: muziek!