Inactief Nathalie Loriers New trio
© Jacky Lepage

Nathalie Loriers New trio


Voor dit nieuw project, presenteert Nathalie Loriers composities die speciaal voor het trio door haar werden geschreven. Deze stukken zijn aardig getint door groove en hebben ook een lyrische kant met een belangrijke melodische analyse, een uitgedokterde harmonie en een efficiënte vorm.
Nadat ze gedurdende meerdere jaren experimenteerde met projecten die de klemtoon zetten op het geschrift en de arrangementen, komt ze nu terug op haar eerste liefde met meer vrijheid voor improvisatie en interactie waarbij elk lid van het trio zijn eigen persoonlijkheid de vrije loop kan laten gaan.

In haar trio vindt men één van de meest swingende drummers van Amerika (maar wonende in Europa) : Rick Hollander. Hij is een architect in ritme en klank en heeft een onbetwistbare persoonlijkheid. Het derde element van het trio is een belangrijke figuur van de Europese contrabas. Philippe Aerts heeft zijn reputatie te danken aan zijn typische ruime en krachtige klank, zijn onverstoorbare timing en zijn bekommering voor het essentiële.