Inactief Yves Peeters Group
© Antoine Gueuning

Yves Peeters Group

Yves Peeters Group wordt in maart 2007 opgericht door drummer Yves Peeters. Na een reeks optredens in jazzclubs en festivals in binnen- en buitenland, waaronder ‘Jazz in 't Park' (Gent) en ‘Bamako Jazz Festival' (Mali), gaat de groep in 2010 op tournee met Jazzlab Series. Het debuutalbum Sound Tracks wordt datzelfde jaar uitgebracht op het W.E.R.F. label en krijgt lovende recensies.

In 2012 begint de groep samen te werken met visueel kunstenaar Joop Pareyn te werken aan de creatie van Hallucinations, een audiovisuele voorstelling waarmee ze vanaf het voorjaar van 2013 op tournee gaan. De muziek die Yves Peeters Group voor dit project componeert, resulteert in de opnames van een tweede album, All you see, dat in maart 2013 op cd en vinyl wordt uitgebracht. Die zomer speelt de groep o.a. op het Brosella Festival, in het voorjaar van 2014 volgt er een Jazz Tour met Lundis d'Hortense.

Het repertoire van Yves Peeters Group bestaat uit composities van alle groepsleden. Kenmerkend is de kleurrijke mengeling van invloeden – o.a. americana, rock en Afrikaanse muziek - met jazz als basisingrediënt.

Kijk naar een op de website van Yves Peeters (2010).