The Swingmasters

The Swingmasters

In 2006 nam het orkest The Dixie Ramblers deel aan de Megeve Jazz Contest. Sommige leden van de band waren niet vrij en werden daarom vervangen door bevriende muzikanten. Deze samenwerking bleek zo goed, dat The Dixie Ramblers de eerste prijs wegkaapten op het Megeve Jazz festival Er werd besloten om deze bezetting te behouden en een nieuw orkest te vormen dat zich meer zou toeleggen op het Swing genre, zoals gespeeld in de jaren 50. Grote voorbeeld hier is Armstrong's All Stars band.

Miel Leybaert (drums) en Peter Verhas (cl, saxes) zijn de drijvende krachten achter The Jeggpap Jazzband en zijn lang geen onbekenden in het jazzlandschap.
Hinderik Leeuwe (trompet) verdiende ruimschoots zijn sporen bij o.a. The Deep Creek Jazzuits en in talrijke voornamelijk duitse jazzbands.
Jean-Pierre Lienard (gitaar) en Stefan Willems (bass, leader) zijn oudgedienden in het Dixieland landschap en originele leden van The Dixie Ramblers.

Alle muzikanten hebben een 20 jaar + ervaring in de Jazz!

We gaan alvast van start met veel goede wil en swingende harten ! Het orkest zal regelmatig projecten op stapel zetten : het eerste project is de vertolking van een Billie Holiday Songbook waarvoor op een professionele zangeres beroep zal worden gedaan.