Makaya McCraven

Makaya McCraven

Drummer, producer en geluidssamenwerker Makaya McCraven is momenteel een van de meest gewilde artiesten van Chicago, wiens inventieve proces en intuïtieve, filmische stijl categorisering tarten. Beschouwd als een echte innovator, beweegt McCraven briljant van het ene genre naar het andere en verlegt het de grenzen van jazz, elektronica, compositie en ritme om zijn eigen vormen te creëren.


Zijn album In the Moment werd in januari 2015 uitgebracht op International Anthem Recording en werd al snel gezien als een spectaculaire verklaring van McCraven, waar hij een uniek merk van "organische ritmische muziek" lanceerde" die hem snel naar de voorgrond dreef - houdt niet alleen internationaal bekende jazzartiesten, maar ook uit een nichegenre van new wave-componisten-producers die de grenzen van jazz en elektronische muziek vervagen. Na zijn indrukwekkende debuut bracht McCraven ongelooflijke releases uit, waaronder Universal Beings (International Anthem) in 2018 en We’s New Again, zijn herlezing van Gil Scott-Heron's nieuwste album voor XL Recordings. McCraven heeft onlangs Deciphering the Message uitgebracht - een verzameling van 13 nummers uit de uitgebreide catalogus van Blue Note Records, herschikt en geremixed met het nieuwe geluid. Het album is in oktober 2021 uitgebracht door Blue Note Records.


In These Times is de nieuwe en zevende (!) album (uitgebracht op 23 september 2022) van de samenwerking tussen International Anthem, Nonesuch en XL Recordings. In These Times zijn verschillende vooraanstaande gasten, waaronder gitarist Jeff Parker, harpiste Brandee Younger en Macie Stewart van Ohmme. Junius Paul, Marta Sofia Honer en Lia Kohl behoren ook tot degenen die lid worden van de percussionist uit Chicago.


Hiphoppercussies, machinemuziek en weelderige strijkers concurreren met pure en harde jazz in het nieuwste album van de Amerikaanse drummer-producer - The Guardian

Muzikanten

Andere muzikanten

Aanvullende info