Wajdi Riahi Trio
© Valentine Jamis

Wajdi Riahi Trio

Wajdi's trio werd in 2020 in Brussel gevormd door een groep muzikanten die sindsdien onafscheidelijk zijn geworden, verenigd door een sterke vriendschap en een aantal muzikale projecten. Op het podium is hun dynamiek solide en medeplichtig, vol glimlachen en medeplichtigheid.
Op voorstel van het Spaanse label Fresh Sounds Records nam het trio hun eerste repertoire op, Mhamdeya, genoemd naar de Tunesische stad waar de pianist opgroeide.
Het album kwam uit in 2022 en de kwaliteit en originaliteit ervan werden onmiddellijk geprezen door de Belgische en Franse pers.
In juni 2023 vereeuwigde de band hun tweede repertoire in de legendarische La Buissonne studio in het zuiden van Frankrijk. "Essia" werd op 1 december 2023 uitgebracht op het Spaanse label, met al een aantal grote concerten gepland voor 2024.
Stambeli- en Gnawa-muziek vormen de basis van dit tweede album, waarin de organische architectuur van deze Afrikaanse en Noord-Afrikaanse ritmes zich harmonieus vermengt met het complexe, dichte weefsel van de jazz.

Groepen

Muzikanten

Aanvullende info