Julien Tassin Quartet

Julien Tassin Quartet

We hebben soms hoge verwachtingen, voordat we overrompeld worden door de onverwachte wendingen van het leven. Deze momenten herinneren ons aan de cruciale rol die veerkracht en zelfvertrouwen spelen in ons leven. Dit is precies wat Julien Tassins nieuwste album, « Great Expectations », wil verkennen: zijn eigen ervaringen met hoop, vreugde en desillusie.


Vorig jaar zou trompettist Ron Miles de speciale gast van Julien zijn in een optreden in de Bozar in Brussel, waar hij het trio naast Dré Pallemaerts en Nicolas Thys zou hebben voltooid. Helaas stierf Miles onverwacht. Ondanks dit enorme verlies bleef Tassin muziek schrijven voor dit project. Hij nodigde de Amerikaanse trompettist Jason Palmer (Roy Hanes, Herbie Hancock, Jimmy Smith, Wynton Marsalis, Kurt Rosenwinkel, Ravi Coltrane, Mark Turner) uit om zich bij het trio aan te sluiten. Dit leidde tot de opname van het nieuwe album. « Grote verwachtingen ». 


Net als in klassieke muziek bestaan de meeste composities uit verschillende bewegingen, die elk een uitgesproken sfeer en mentaliteit weerspiegelen. De wendingen in de muziek komen overeen met het algemene thema, waarbij elk stuk een verhaal vertelt dat moeiteloos van de ene groove naar de andere gaat, met behoud van een filmische toon. Maar deze muziek laat veel ruimte over voor improvisatie en interactie, wat altijd de kracht van de band is geweest in studio en concert. Tassins fascinatie voor blues komt tot uiting in het album, wat resulteert in een unieke en opwindende combinatie van blues, jazz en rock. 

Het album werd op 10 november uitgebracht op W.E.R.F. Records & IGLOO Records. In concert wordt "GreatExpectations" uitgevoerd door Julien Tassin op gitaar, Nicolas Thys op contrabas, Dré Pallemaerts op drums en de Amerikaans-Eritrese Hermon Mehari op trompet. Verwacht een fris en levendig geluid dat de oneindige creativiteit van het kwartet laat zien. 


Opstellen: 


Julien Tassin (BE) - gitaar Federico Pecoraro (IT) - bas Dré Pallemaerts (BE) - drums Hermon Mehari (US / ER) - trompet 

Groepen

Muzikanten

Aanvullende info