Ifé Ogunjobi

Ifé Ogunjobi

Ife Ogunjobi is een Londense muzikant geboren uit Nigeriaanse ouders wiens muziek een samensmelting is van de geluiden die hem omringden. Opgegroeid in Zuidoost-Londen, heeft zijn omgeving zijn muziek verrijkt met verschillende genres zoals jazz, afrobeat en hiphop. Beïnvloed door Fela Kuti, Erykah Badu en Roy Hargrove, doorbreekt zijn muzikale concept barrières tussen verschillende muziekgenres en toont het een authentiek geluid.


Ife's eerste EP, "Stay True", uitgebracht op 14 september 2023, toont zijn authenticiteit en trouw aan zijn wortels en opleiding. Hij combineert Fuji en Afrobeats-invloeden uit zijn Nigeriaanse afkomst met elementen van Jazz en Hip Hop die zijn opvoeding in Londen hebben beïnvloed. Deze levendige en dynamische EP is geworteld in jezelf onvoorwaardelijk zijn, door triomfantelijke en opwindende melodieën, verkwikkende grooves, virtuoze solo's en onweerstaanbare ritmes.


Ife is een belangrijke bijdrage aan de Londense scene en is een vijfde lid van Ezra Collective, dat in 2023 de Mercury Prize won voor zijn album "Where I’m Meant to Be". Naast touren en opnemen met Ezra Collective, trad hij ook op in uitverkochte stadions, zoals Madison Square Garden, met artiesten als Wizkid en Burna Boy. 

Muzikant

Andere muzikanten

Aanvullende info