Jewel Usain

Jewel Usain

Wat moet er nog gebeuren na het voltooien van de moeilijke modus van een game? Dit is de vraag waarmee Jewel Usain werd geconfronteerd na de release van haar nieuwste project, “ Mode Difficile ”, in 2021. Zijn antwoord wordt geïllustreerd in een 17-track debuutalbum getiteld “ Où les garçons grandir ”. De jonge jongen Jewel Usain groeide op in Argenteuil in de buitenwijken van Parijs. Gepassioneerd door muziek werd hij zelf een artiest, actief en aanwezig in de Franse rapscene vanaf het midden van de jaren 2010. Door zijn laatste project kon hij zich zeker op de kaart registreren. Hij sprak over de moeilijkheid van een bezoldigd leven waaruit hij probeerde te ontsnappen. Een ander tijdperk. 


Alsof de controller onderaan een la was opgeslagen, is “ Where Boys Grow ” een echte update van het artistieke voorstel van Jewel Usain. Gedragen door kwaliteitsarrangementen en een solide vertelling, dit coherente werk volgt de oprechte benadering van een artiest in volledige evolutie die de ambitie voedt om zich te vestigen zonder te blozen in de stapel van deze geweldige albums van deze nieuwe generatie Franse rap. Het is in handen van Rémy Béseau, multi-getalenteerde componist die op het grootste deel van het album aanwezig was, dat de muzikale kleur die hij wilde werd geïllustreerd. In plaats van vast te houden aan de rap die hij perfect beheerst, probeert Jewel Usain briljant op terreinen die precisie en gevoeligheid vereisen: waar we hem zo comfortabel ontdekken op neo-soul en R&B kleuren zoals op echte evangelieharmonieën. Aan zijn zijde kruisen natuurlijk de stemmen van elegante MC zoals Prince Waly, Tuerie of de zanger HEDGES elkaar.

Waar jongens opgroeien is het album van een bevestiging: dat van het talent van Jewel Usain. Hij laat zijn woede en zijn geest van wraak net zo stralen als zijn gedachten en emoties. Nadat hij de moeilijke modus heeft doorlopen, vestigt hij zich in een meer serene modus en stelt hij met dit album een muziek voor waarmee zijn publiek niet alleen voorbestemd is om te groeien, maar vooral ook, uitbreiden.

Muzikant

Andere muzikanten

Aanvullende info