Deborah J. Carter & jazztrio

Deborah J. Carter & jazztrio

  • Begindatum : 28/04/2024 20:00
  • Type : Concert
  • Locatie : Campus Corso
  • Adres : Diestsestraat 253, 3000 Leuven, Belgique

Deborah J. Carter en haar topjazztrio brengen 'The American Songbook & The Beatles' naar Corso Jazz Club Leuven!

Een muzikale wereldreis brengt Deborah Carter, de niet te missen jazz-sensatie, naar Campus Corso in Leuven!

Ontdek de betoverende klanken van deze Amerikaanse jazz-zangeres, een naam die al jarenlang een begrip is in Europa en daarbuiten. Met haar veelzijdige stem en unieke stijl heeft Deborah reeds de harten van vele jazzliefhebbers veroverd. Voor wie haar nog niet kent: laat ons je meenemen op een reis door haar indrukwekkende carrière.

Deborah groeide op met passie voor muziek en verfijnde haar muzikale vaardigheden met Hawaïaanse en Japanse invloeden aan de Berklee School of Music in Boston. Haar muzikale reis heeft haar over de hele wereld gebracht, van jazzfestivals tot sfeervolle jazzclubs, van workshops tot memorabele optredens op radio en tv, altijd vergezeld door haar trio of als gast met diverse formaties.

Deborah's unieke veelzijdigheid stelt haar in staat zich net zo thuis te voelen in de mainstream jazz als in eigentijdse crossover-projecten. Haar optredens zijn een ware traktatie, van België tot Azerbeidzjan en van Letland tot Spanje, waar haar muziek en masterclasses altijd met open armen worden ontvangen. Haar muziek, een mix van multiculturele ervaringen, toont haar buitengewone talent als componiste en arrangeur. Door critici van Music Maker bestempeld als “absolute topklasse”, behoort Deborah Carter tot de meest dynamische vocalisten in de jazzscene. Haar stijl vindt een plek ergens tussen de grote namen zoals Deedee Bridgewater, Dianne Reeves, en Carmen Lundy.

Met haar vermogen om fantastisch en fantasievol te scatten, biedt Deborah een frisse en volstrekt eigen interpretatie van jazzklassiekers, terwijl ze de originele waarde volledig respecteert. Een ervaring die je als jazzliefhebber absoluut niet mag missen. Maak je klaar voor een onvergetelijke avond op Campus Corso, vol meeslepende jazz. Laat je verrassen door de magische wereld van Deborah Carter, waar elke noot je meeneemt op een avontuurlijke reis. Dit is een absolute aanrader voor iedereen die de essentie van jazz wil ervaren.

In onze Campus Corso Jazz Club laat Deborah Carter zich – naast haar echtgenoot Mark Zandveld (contrabas) - omringen door de uitstekende, gerenommeerde muzikanten Jaspers Soffers (pianist bij het Nederlands Metropole-orkest, 's werelds meest toonaangevend pop- en jazzorkest, winnaar van 4 Grammy Awards en 24 Grammy-nominatie op zak) en Jan de Haas (docent Koninklijk Conservatorium Antwerpen en drummer van het BRT-jazzorkest o.l.v Etienne Verschueren en terug te vinden op vele opnames, platen en cd's.

Muzikanten

Andere muzikanten

Aanvullende info