Ripspiqué Lier presenteert Philippe Catherine Trio

Ripspiqué Lier presenteert Philippe Catherine Trio

  • Begindatum : 23/02/2024 20:00
  • Type : Concert
  • Adres : CC Vredeberg, Vredebergstraat, Lier, België
  • Aankooplink

Ripspiqué is bijzonder vereerd om, 4 jaar na zijn vorig optreden bij ons, nogmaals één van de absolute topmuzikanten van de Europese jazz te mogen presenteren: Philip Catherine.

In de voetsporen van die andere legendarische Belgische jazzgitarist, Django Reinhardt, leerde Philip gitaarspelen. Al snel speelde hij samen met Stéphane Grappelli van de Hot Club de France, begeleidde hij wereldtoppers als Charles Mingus, Benny Goodman, Toots Thielemans, Charlie Mariano en Chet Baker, en vormde hij een duo met Larry Coryell. Hij speelde in zowat alle jazztempels ter wereld en ontving voor zijn virtuositeit als gitarist en componist een reeks belangrijke prijzen, zoals de Django D’Or als beste Europese jazzmuzikant.

In 2022 vierde Philip zijn 80ste verjaardag met een reeks uitverkochte concerten en 2 albums: “Pourquoi”, met Paulo Morello and Sven Faller, en “75 – Live at Flagey”, een selectie uit zijn fel geprezen verjaardagsconcert van 5 jaar eerder. En hij blijft zijn wereldwijde fanbase nog verder verwennen met zijn kenmerkende swingende gitaarspel en lyrische composities. In tegenstelling tot veel andere gitaarvirtuozen, zal de steeds bescheiden Philip Catherine nooit uitpakken met gratuite technische demonstraties. Hij concentreert zich liever op puurheid van klank, intensiteit van improvisaties en hecht samenspel met zijn muzikanten: Nicola Andrioli op piano en Bart De Nolf op contrabas.

Groepen

Muzikanten

Aanvullende info