The Rick Hollander Quartet featuring Brian Levy
© Andre Schwager

The Rick Hollander Quartet featuring Brian Levy

  • Begindatum : 14/02/2024 19:00
  • Type : Concert
  • Locatie : Jacques Pelzer Jazz Club
  • Adres : Boulevard Ernest Solvay 493, 4000 Liège, Belgique

Verbazingwekkend! Dat is het woord dat het werk van het Rick Hollander Quartet het beste omschrijft.


Drummer Rick Hollander komt uit Detroit, Michigan (The Motor City). Rick is geboren in 1956 en heeft de muzikale en maatschappelijke omwentelingen van de jaren 60 en 70 meegemaakt. Wanneer Hollander de drumtroon bestijgt, hoor je een muzikant met het inlevingsvermogen, de kracht en de visie om te leiden.


Brian Levy is geboren in 1977 en komt oorspronkelijk uit San Diego, Californië. Hij woont nu in Boston, Massachusetts, waar hij momenteel werkt aan het New England Conservatory. Brian Levy combineert brute kracht met gevoeligheid. Een gevoelige intelligentie leidt Levy in zijn muzikale keuzes.


Gitarist Paul Brändle, geboren in 1992 in Duitsland, is een relatieve nieuwkomer in de wereldjazzscene. Paul heeft een Master of Music van de Universiteit voor Muziek en Visuele Kunsten in München. Terwijl sommigen kiezen voor een flitsende theatrale gitaarstijl, lijkt Paul tevreden om de luisteraar zachtjes in zijn web te trekken; een zorgvuldig geweven tapijt van geluid. Paul Brändle verrijkt de identiteit van de band met zijn scherpe gevoel voor harmonie en melodie. Pauls consistentie en striktheid weerspiegelen zijn volwassenheid.

Bassist Giampaolo Laurentaci komt oorspronkelijk uit Lecce, Italië en is een van de drijvende krachten achter RHQ. Giampaolo studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, Nederland, en aan de Escola Superior de Musica de Catalunya in Barcelona, Spanje, waar hij een masterdiploma behaalde. Hij drukt zijn enorme kennis van de jazztraditie uit met een doortastende puls.


Rick Hollander omhult het geluid van The RHQ met brede streken en fijne lijnen.


Of het nu op drums is of op de steel drum, het volledige spectrum van Rick's tijdloze ideeën stroomt als een fontein.


Na drie weken in Japan te hebben doorgebracht, zal The RHQ met hun unieke stijl en instrumentatie door Europa toeren. Een meeslepende en lonende ervaring is gegarandeerd. Hier ontmoeten oud en nieuw elkaar in een verzameling van 's werelds meest geliefde melodieën. "Schoonheid is de norm!

https://www.rickhollanderquartet.


Toegangsprijs: €15 algemeen publiek

             10 voor studenten

Muzikanten

Andere muzikanten

Aanvullende info