Marni Jazz Festival: Giuseppe Millaci Vogue Trio + Takumi Nakayama
© Arnaud Ghys

Marni Jazz Festival: Giuseppe Millaci Vogue Trio + Takumi Nakayama

  • Begindatum : 22/09/2023 20:00
  • Type : Concert
  • Locatie : Théâtre Marni
  • Adres : Rue de Vergnies 25, 1050 Ixelles, Bruxelles, Belgique
  • Organisatiestructuur : Marni

Album Release

Giuseppe Millaci is een van de meest actieve contrabassisten van de Belgische scène. Het vierde album van zijn trio (2022) focust op de relatie tussen de componist en zijn instrument, een band die zich de afgelopen drie jaar consolideerde. De combinatie van soms kortere stukken huldigen Millaci’s uitgesproken voorliefde voor gedurfde ritmes.

Volop geïnspireerd door de soloalbums van Dave Holland, Larry Grenadier en John Patitucci, kent hij in zijn melodieën een prominente plaats toe aan de contrabas. Zo kan het instrument zich losmaken van de ritmesectie en aan de hand van een melodische maar ook harmonische dimensie de plaats innemen die het verdient.

In dit album staat het uitgebreid nadenken over de compositie ten dienste van muzikanten van wie het meesterschap en de techniek niet meer moeten worden aangetoond : Songbook werd alom geprezen tijdens een internationale tournee in Amerika en Japan en ter gelegenheid van de Octave de la Musique Point Culture 2018.

Voor het festival nodigt het Trio de Japanse saxofonist Takumi Nakayama uit met wie Millaci op internationale tournee ging. Deze in Los Angeles geschoolde muzikant wordt op handen gedragen door zowel de jonge turken als de oudere garde. Als componist en arrangeur speelt hij hoofdzakelijk in zijn eigen kwartet. Zijn doel : doorvoelde muziek maken die recht naar het hart gaat. Een hoogvlieger !

Groepen

Muzikanten

Aanvullende info