Double bill: ODIL / Minla

Double bill: ODIL / Minla

ODIL is het geesteskind van pianist Camille-Alban Spreng (van oorsprong een Zwitser, geresideerd in België). Hij verzamelde een internationale band topmuzikanten rond hem met als zwaartepunt de Belgische zangeres Nina Kortekaas (Noa Lee, Eefje de Visser). Saxofonisten Sam Comerford (Iers), Tom Bourgeois, toetsenist Geoffrey Fiorese en drummer Paul Berne (Frans) vervolledigen dit gezelschap.

In het najaar brengen ze via W.E.R.F. Records hun derde album ‘Unheimlich’ uit. Zowel muzikaal als tekstueel wordt dit album iets unieks. Voor enkele nummers verkreeg Camille-Alban de exclusieve toestemming om gedichten van Allen Ginsberg (beatnik movement) op muziek te zetten, wat heel uniek is.

De muziek schreef hij met een vreemd beeld als inspiratiebron: “De zwarte kat in de hal van een griezelig hotel in ‘The Matrix’, vreemd maar op een vertrouwde manier.” Dit hoor je heel duidelijk in de muziek: vaak heel toegankelijk en vertrouwd maar dan plots ook weer niet. Vaak een warme streling voor het oor, maar dan plots een koude rilling over je rug. Niet in één hokje thuis te brengen.

Minla brengt een dromerige, atmosferische trip waar melodieën van trompet, zang en keys samenkomen, gedragen door bas en drums.

De muziek, gecomponeerd door Mirte Leconte, combineert kleuren van jazz, electronics en alternative pop die resulteren in een unieke, filmische sound.


© Théo Lanau

Groepen

Muzikanten

Aanvullende info