PANGRAMS

PANGRAMS
4 Tracks 1 Plaat
 • 1. Gevoelige Geest
  07:05
 • 2. Pangrams
  11:24
 • 3. Secret Purpose
  11:35
 • 4. The Concept Of Nothing
  08:40

‘Pangrams’ documenteert de eerste ontmoeting tussen de in Brussel wonende pianist Giovanni Di Domenico en de Noorse accordeonist Kalle Moberg. Een jaar na de start van de Coronapandemie, troffen de twee elkaar voor een residentie met een septet in De Singer in Rijkevorsel. De confrontatie tussen deze twee bijzondere improvisatoren binnen dat ensemble zorgde meteen voor fascinerende duo-interacties, die ze ter plaatse besloten uit te diepen. In een publiekloze De Singer – concerten waren op dat moment nog beperkt tot louter streamingevents – maakten Di Domenico en Moberg enkele opnames waarin ze de vreemde mix van emoties en stemmingen van die donkere periode in onze recente geschiedenis op prachtige wijze weten te vatten.

De stilistische diversiteit en het brede gamma aan emoties dat dit duo op ‘Pangrams’ met piano en accordeon op weet te roepen is niets minder dan spectaculair. Zo schemert in het ijzingwekkende en onrustige ‘Gevoelige Geest’ slechts een sprankeltje hoop door in een voorts gitzwart muzikaal landschap. Toch zijn het diezelfde muzikanten die even later hun hart uitstorten in het lyrische ‘Secret Passion’, een prachtig stuk vrije improvisatie dat baadt in een magische folksfeer. Tijdens het beluisteren van de vier stukken op ‘Pangrams’ wordt de luisteraar geconfronteerd met een myriade van indrukken. Op die manier weet het duo op hun debuut te begeesteren van begin tot eind.

Door de mogelijkheden van hun respectievelijke instrumenten ten volle te benutten en het aangaan van enkele stormachtige duetten, creëren Di Domenico en Moberg een indrukwekkend document dat met niets te vergelijken valt. ‘Pangrams’ is spontane muziek in haar meest passionele vorm: het schuurt, maar met hart en ziel.
 • Verschenen : 01/06/2023
 • Opgenomen : 21/02/2021
 • Dragers : vinyl, digitaal
 • Label : Dropa Disc

Muzikanten