Doe mee met Jazz Camp for Girls
Fotocredit Arkadiusz Lawrywianiec ©

Doe mee met Jazz Camp for Girls

Wil je vrije muziek en improvisatie ontdekken in een speelse sfeer? Heb je zin om nieuwe vrienden te maken en samen muziek te spelen en te creëren? Jazz Camp for Girls is een laagdrempelige zomerstage voor meisjes van 12-16 jaar die een instrument spelen of dit graag willen ontdekken. Het is een gezamenlijke ontdekkingsreis naar onze muzikale stem. Professionele coaches (o.a. Louise van den Heuvel, Anke Verslype & Hanne De Backer) leiden je in in de wereld van vrij spel, improvisatie, jazz, creëren en luisteren. Jazz Camp for Girls wordt dit jaar voor de eerste keer in België georganiseerd van 26 t.e.m. donderdag 29 augustus op initiatief van Ha Concerts, Muziekmozaïek en Ledebirds.

Vanwaar de focus op meisjes?

Het concept Jazz Camp for Girls waaide over uit Denemarken waar ze al tien jaar jonge meisjes introduceren in de jazz en het instrumentarium ervan. Het doel is de gender balans in de muziekindustrie evenwichtiger te maken. We willen met dit kamp een open en veilige omgeving creëren met vrouwelijke rolmodellen en meer meisjes zin geven om op het podium te staan. Het hele concept is van bij het begin mee vormgegeven door een kerngroep van jonge vrouwelijke muzikanten: Anthe Huybrechts, Janne Heylen, Nele Uyttendaele, Bárbara Jarque en Oya Bakiroglu.

Voor wie: meisjes tussen 12 en 16 jaar die een instrument spelen of willen ontdekken (geboortejaren 2012 t.e.m. 2008)
Wanneer: Maandag 26 t.e.m. donderdag 29 augustus 2024 van 9:30 tot 16:30 met een klein toonmoment op donderdag om 17:00
Waar: Ha Concerts, Kouter 29, 9000 Gent
Inschrijven: Je kan je inschrijven t.e.m. vrijdag 14 juni. Uiterlijk op 20 juni hoor je van ons of je kan deelnemen. Selectie is enkel nodig als de groep te groot wordt (maximum 18 personen). De kerngroep maakt dan een selectie met oog op een evenwichtige mix van instrumenten.
Prijs: We hanteren een solidair prijzenbeleid om de zomerstage voor iedereen mogelijk te maken. Je kiest het tarief volgens je mogelijkheden: basistarief 80 euro, plustarief 95 euro en verlaagd tarief 60 euro. We zijn aangesloten bij UiTPAS regio Gent waardoor deelname aan kansentarief (16 euro) mogelijk is. Verzekering lichamelijke ongevallen is inbegrepen in de deelnameprijs. Deelnemers brengen zelf een lunchpakket mee.

Jazz Camp for Girls is een initiatief van Ha Concerts, Muziekmozaïek & Ledebirds met de steun van Stad Gent en JazzDanmark. Dit is een UiTPAS activiteit (regio Gent).

Schrijf je in!

Gerelateerde content
Ha Concerts vzw