Inactief La Boîte de Jazz

La Boîte de Jazz

Beeld u in….
Een reusachtige zwarte doos heeft zich geïnstalleerd op de markt, zoals een ufo die geland is tijdens de nacht. Wat is het juist ? Eén toegangspoort, klein en gesloten, verstopt het geheim. Maar heel snel schiet de lichtreclame aan en knippert de volgende informatie : JAZZ CLUB !!!

U heeft de code om binnen te gaan ? Dan bent u welkom in de leefwereld van een echte Jazz Club made in New Orleans om een trip te ondernemen doorheen de geschiedenis van de Jazz. Eén uur van totaalspektakel met muziek, woorden, projectie en speciale effecten die op u wachten in dit unieke decor…

Vanaf september 2013 nodigt de Jazz Club zich uit…

De Jazz Club… in het hart van de steden! Het doel van de Jazz Club is om alle soorten publiek kennis te laten maken met de geschiedenis van de Jazz aan de hand van een spektakel dat zowel pedagogisch als artistiek is. In die context inviteert de Club zich in het hart van de steden, op de grote markten, in de stations, in de parken, op festivals… met de intentie om de Jazz populair te maken.
Eenmaal geïnstalleerd, verwelkomt ze een kleine 100 personen per voorstelling, volledig in de leefwereld van de Jazz. Het spektakel kan zich aanpassen volgens het publiek. De meer pedagogische versie voor de scholen, de feestversie voor de studenten, de meer gedetailleerde versie voor de gepassioneerden….

In twee delen van 40 minuten gaan we van Louis Armstrong naar Mile Davis. Naarmate de geschiedenis opschiet verandert zowel het decor van de club als de kledij, dat allemaal om het publiek beter te doen inleven. De evolutie van de samenleving, waarmee de muziek parallel loopt, wordt aldus aangeduid.
Deze club verblijft enkele dagen of enkele weken ter plaatse vooraleer ze zich een beetje verder gaat installeren, een nieuw publiek tegemoet !