Marithé Van der Aa

Marithé Van der Aa

  • Instrumenten : Zang
  • Geboren : 05/08/1996 - Anvers
Marithé Van der Aa is een jong zangtalent uit Bocholt dat in het begin van het huidige academiejaar verkaste naar Berlijn om er een bachelor opleiding Jazz Vocals te volgen aan de Universität der Künste – Jazz Institute Berlin.

Geboren in Antwerpen (Augustus 1996), spendeerde Marithé het overgrote deel van haar jeugd in het Verenigd Koninkrijk waar ze aan de London Academy of Music and Dance (LAMDA) haar allereerste artistieke vorming genoot. Teruggekeerd naar België en na 4 jaren klassieke humaniora (tijdens dewelke ze notenleer volgde aan de muziekschool te Bree) werd de artistieke lokroep zo groot dat ze besloot om over te stappen naar de kunsthumaniora te Hasselt Kindsheid Jesu (het huidige Musart) waar ze onder meer les kreeg van Arne Van Coillie (piano), Kim Versteynen (zang) en Tim Finoulst (compositie). In voorbereiding van de toelatingsexamens aan het conservatorium volgde ze tevens nog extra pianoles bij Jolien Thijs en werd ze vocaal gecoached door Anja Van Engeland.

Na succesvol toelatingsexamens te hebben afgerond aan diverse Belgische en buitenlandse conservatoria, kreeg ze de unieke aanbieding om één van de beperkte studieplaatsen in te vullen aan het Jazz Institute Berlin, een kans die Marithé onmiddellijk aangreep waardoor ze zich op vocaal vlak verder kan vervolmaken onder leiding van Judy Niemack.

Inmiddels is Marithé reeds enkele maanden actief in de Berlijnse jazz scene en treedt ze om ervaring op te doen regelmatig op in diverse bezettingen. In April 2015 toert Marithé samen met haar recent opgericht Jazz Quartet voor het eerst gedurende een aantal dagen in België.