Martin Salemi Trio
© Jean-Frédéric Hanssens

Martin Salemi Trio

Uitgebracht in 2017, 'Short Stories' ( IGLOO Records ) werd kritisch en publiekelijk geprezen - " Er is wat Bill Evans en Keith Jarrett in deze jonge muzikant (...) een knock out " (Le Soir ***), " Ik kan dit album echt niet hoog genoeg prijzen (...) Get it! " (Lynn René Bayley, VS). In 2018 won hij de eerste prijs op de B-Jazz International Contest - " Wat een goede band! Ze klinken prachtig ".

Zijn tweede trio-album 'About Time', uitgebracht in de herfst van 2021, werd beschouwd als een "instant klassieker" door Philippe Baron - RTBF en kreeg een 4-sterren recensie in Jazz Magazine (FR). "Altijd van grote nauwkeurigheid en verbazingwekkende muzikaliteit (...). Om naar te luisteren en te herbeluisteren tot je alle besef van tijd verliest. (...). Onmiddellijk ontdekken! " (Brigitte Mahaux - RTBF Musiq3)

Na zijn terugkeer van een tournee door Japan brengt hij in 2023 zijn derde album "Leaving: Live On Tour" uit in 2023. "Er zit een elegantie in het trio gedurende de hele plaat (...) Een geraffineerd geluid dat meer bekendheid verdient buiten het thuisland van het trio." Stephen Graham - Marlbank (VK)

Muzikanten

Inactieve muzikanten

Albums

Nieuws

Het trio van Martin Salemi, met Daniel Jonkers op drums en Boris Schmidt op contrabas, is net terug van een promotietour in Japan. Deze tour begon op 4 juni in Kobe en eindigde op 10 juni met een conc...