Pierre Vaiana & Salvatore Bonafede : Itinerari Siciliani

Pierre Vaiana & Salvatore Bonafede : Itinerari Siciliani

Saxofonist Pierre Vaiana is dol op de vruchtbare omhelzing van muzikale genres en culturen. Met Itinerari Siciliani keert hij terug naar zijn roots, naar de traditionele liederen van Sicilië. Als reiziger in de muziek gaat hij samen met pianist Salvatore Bonafede op zoek naar de geest die ooit in de Siciliaanse herbergen huisde.

Saxofonist Pierre Vaiana (L'âme des Poètes, Chris Joris Experience…) is dol op de vruchtbare omhelzing van muzikale genres en culturen. In 2009 won hij de Django d'Or voor beste gevestigde muzikant, wat veel te maken heeft met zijn gewaardeerde en onvermoeibare artistieke onderzoek naar de muzikale tradities rond de Middellandse Zee.

Met Itinerari Siciliani keert Pierre Vaiana terug naar zijn roots : naar de rijke liedtraditie van zijn grootouders en van zijn geboorteplaats Sicilië. Religieuze gezangen, liefdes-, werk-, gevangenis-, rouw-, slaap- en zeemansliederen… Het nestelt zich allemaal in de muziek van Itinerari Siciliani. Vaiana verzamelde rasmuzikanten rond zich die zich nauw verwant voelen met deze cultuur.

Muzikanten

Albums