Henri Texier

Henri Texier

  • Begindatum : 03/05/2024 21:00
  • Type : Concert
  • Adres : Rue Lulay des Fèbvres 6a, 4000 Liège, Belgique
  • Festival : Jazz à Liège
  • Aankooplink

Door expliciet zijn nieuwe album “ An Indian’s Life ” te headlinen, bassist en componist Henri Texier sluit een soort informeel fonografisch drieluik dat in 1993 begon met “ An Indian's Week ” en in 2016 werd voortgezet met “ Sky Dancers ” die de Amerindiaanse oorzaak en verder maakte, de quasi-mythologische figuur van de indiaan, zowel de denkbeeldige matrix als de poëtische motor van zijn artistieke gebaar.

Getiteld de meeste van zijn composities met namen van Indiase stammen (Hopi, Comanche, Mapuche, Navajo Dream, enz.), En in tegenstelling tot de vorige plaat, soms plaatste Texier in het hart van zijn arrangementen enkele elementen die resoneren met Indiaanse muziek (met name het gebruik van drums in Dakota Mab), en slaagde in dit toegewijde werk, van grote expressieve kracht, om zijn orkestdiscours aanzienlijk te vernieuwen. Henri Texier zal nooit een indiaan zijn, hij weet het, net zoals hij nooit Charles Mingus zal zijn, maar beiden ontmoeten elkaar in zijn muziek en het is allemaal zijn genie om zijn meest intieme stem te laten horen door deze denkbeeldige dialoog. De legende van de Europese jazz zal zijn muziek delen, geïnspireerd door reizen, dagdromen en toewijding! 



Henri Texier (Double bass), Sébastien Texier (Sax, Clarinet), Carlo Nardozza (Trumpet), Manu Codjia (Gitaar), Gautier Garrigue (Drums).

Muzikanten

Andere muzikanten

Aanvullende info