KollecTiv 2024

KollecTiv 2024

  • Begindatum : 13/03/2024 19:00
  • Type : Concert
  • Locatie : Jacques Pelzer Jazz Club
  • Adres : Boulevard Ernest Solvay 493, 4000 Liège, Belgique

KollecTiv is een collectief van Antwerpse muzikanten die al meer dan 15 jaar samenspelen en waaronder enkele van de grootste namen uit de Belgische jazzscene.


De muziek is gecomponeerd door jazzgrootheden als Miles Davis, John Coltrane, Thelonius Monk en Wayne Shorter, en herwerkt voor het kwartet .......


Deze soundscapes zijn ook terug te vinden in hun composities, die een hedendaagse visie op jazz geven met respect voor de traditie van jazz en geïmproviseerde muziek.


Het KollecTiv Quartet bestaat uit Koen Nys op tenorsaxofoon, een echte globetrotter. Hij reisde de wereld rond van Toronto tot New York en Tokio. Momenteel speelt hij naast KollecTiv in het Muze Jazz Orchestra, heeft hij zijn eigen Mazzle trio met Bram Weijters en Lionel Beuvens en speelt hij in verschillende projecten.


Ondine Quackelbeen, contrabassiste, is directeur en medeoprichter van de Jazzstudio in Antwerpen en oprichter van de Popsoulstudio. In 1998 was ze een van de oprichters van de Europese federatie EMMEN (European Modern Music Educational Network). Ze is een van de weinige vrouwelijke jazzbassisten en speelde met het Forest Jazz Quintet, het Blue Jazz Quartet en het Trio Vongole. Sentido en lage tonen.


Drummer Herman Pardon is een van de meest gerespecteerde jazzmuzikanten van België. Hij studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Peter Ypma, Fred Krens en Hans Van Oosterhout. Hij volgde workshops bij o.a. Jeff Hamilton, Adam Nussbaum en Steve Smith en privélessen bij Steve Clover.

Hij speelde ook als freelance drummer met Dick De Graaf, Bob Brookmeyer, Octurn, Jan Muës Sextet, etc., en nam cd's op met Ernst Vranckx, Bert Joris en John Ruocco. Hij is actief in groepen als Score Man, T-unit 4, Fabrizio Graceffa Quartet, Zygomatic, The jazz station big band en Piet Verbist Trio.


Gitarist Günther Valckenier is een van de oprichters van KollecTiv. Hij volgde lessen bij Pierre van Dormael, Ben Boogaart, Hendrick Braekman, Peter Hertmans, Ben Sluys, Pierre Vaiana, Frank Vaganée, David Crane... en volgde workshops bij o.a. Serge Lazarevich. Als muzikant speelde hij met : Blue Jazz Quartet, Hallucinations met Swa Mercelis, Victor Da Costa, Herman Pardon, Chris Mentens, Ewout Pierreux, Dirk Dergent, Dirk Vanderlinden, Koen Nys en Richard Rou.


Toegangsprijs: €12 algemeen publiek

              10€ voor studenten

Muzikanten

Andere muzikanten

Aanvullende info