OVERSEAS Concert - Benefit for GHETTO CLASSICS

OVERSEAS Concert - Benefit for GHETTO CLASSICS

  • Begindatum : 01/12/2023 20:00
  • Type : Concert
  • Locatie : Le Baixu
  • Adres : Rue Picard 3, 1000 Bruxelles, Belgium
  • Aankooplink

Saxofonist Toine Thys geeft met zijn groep OVERSEAS een concert in het Baixu in Brussel. OVERSEAS is de ontmoeting tussen de Belgische saxofonist Toine Thys en de Egyptische oud-speler Ihab Radwan, de Braziliaan Zé Luis Nascimento, de Nederlandse pianist Harmen Fraanje en de Luxemburgse celliste Annemie Osborne.


https://youtu.be/HtFvB_tQ680?si=lZLOCtmgAUf1vJw7


De avond wordt georganiseerd door de vereniging Ferragus, Tables en fête, Baixu en Igloo Records.


Alle opbrengsten van deze benefietavond gaan naar de GHETTO CLASSICS muziekschool in Nairobi, Kenia, inclusief de productie van een videoclip ter promotie van de tournee van het orkest.


GHETTO CLASSICS is een muziekschool met 1.500 leerlingen in een enorme sloppenwijk. De school is een oase van vrede en solidariteit en biedt ongekende steun aan de jongeren van deze achterstandswijk. De slogan 'the Power of Music' is hier ongelooflijk treffend. Toine bezoekt de school binnenkort voor de 3e keer, vergezeld door drummer Karl Jannuska voor een jazzworkshop.

Groepen

Muzikanten

Toine Thys Overseas

Aanvullende info

Front/events.titles.news

De groep OVERSEAS van Toine Thys maakt op vrijdag 1 december een tussenstop in Brussel in de nieuwe club Le Baixu om geld in te zamelen voor Ghetto Classics. Deze school is een oase van vrede en solid...